درخت به با نام علمی Cydonia Vulgaris از خانواده Rosaceae می باشد.
گیاه کوئینس یا به رسمی، یک درختچه با تنه ای منشعب و چند شاخه بلند و با ارتفاع ۲
تا ۷ متر میباشد. سطح بالایی برگها، برنگ سبز و سطح زیرین آنها، بطور کامل از تعداد
زیادی کرک یا موهای نرم پوشیده شده است بطوری که به آن ظاهر سفیدی داده است.
گلهای گیاه کوئینس، سفید یا صورتی رنگ هستند. میوه های این گیاه، زرد رنگ بوده و
شبیه سیب های چاله چوله دار بنظر می رسند و نسبت به واریته خود، بصورت گرد یا به
شکل گلابی باشند پوست میوه ها کرک آلود و میوه های سفت آن، حتی پس از رسیدن ،
ترش است.گیاه به رسمی یا گیاه کوئینس، بومی نواحی بالکان و اطراف دریای کاسپین
(خزر) میباشد و اگر به ادبیات باستانی و گذشته مراجعه کنیم این گیاه در حدود ۴۰۰۰
سال قبل، در بابیلون یا بابل قدیم میروئیده است. نام خانوادگی یا نام طبقه بندی شده
جنس آن برگرفته از نام لاتینی آن یا Cotoneum malum به معنی سیب بهی می باشد
که ناشی از نام یونانی Greek ان یا Kudonia mala یا سیب بھی سی دون Cydon apple
است که شهرکی در جزیره کرت Crete یونان می باشد.
از میان واریته های انتخابی گیاه کوئینس یا به، متداول ترین واریته که در ریونیون وجود دارد
واریته اشامپیون champion است که از طریقه پیوند تکثیر می شود. میزان تراکم یا دانسیته
آن، در حدود ۴۰۰ اصله درخت در هکتار است. معمولا گونه های آن، به صورت ساقه کوتاه
یا درختچه ای، پرورش داده می شوند و هرس این گیاه، ساده است چون فقط باید اکثر
پاجوش های پایین تنه درخت را زد یا حذف و هرس کرد. انجام آبیاری درباره این گیاه بسیار
مهم و ضروری می باشد. مخصوصا اگر در دوره ای طولانی از خشکسالی و کم بارانی
باشد. چون سیستم ریشه های آن خیلی خیلی سطحی بوده و قادر به بالا کشیدن یا
گرفتن و جذب آب از اعماق پایین تر نمی باشند، میزان متوسط تولید آن، بسته به نوع
واریته ، از ۲۰ تا ۲۵ تن در هکتار ، تغییر می کند.
میوه های گیاه کوئینس یا به رسمی ، به شدت معطر هستند ولی هیچ گاه به صورت تر
و تازه و خام خورده نمی شوند زیرا کمی کز یا تلخ و دارای مزه و طعم قابض و تند می باشند
اما به صورت پخته شده خورده می شوند و چون دارای پکتین فوق العاده زیادی هستند
برای تهیه انواع ژله، مربا و پنیر به بسیار عالی و مناسب می باشند و نیز شربت دارویی
هم از آن ها ساخته می شود.