نارنگی یا پرتقال با نام علمی RutaceaeTangerina از خانواده مرکبات می باشد.بومی
مناطق گرمسیری جنوب شرقی چین است. ابتدا در جامائیکا کشف گردیده بود.نارنگی ،
درختی نسبتا توانمند و پرمحصول می باشد که تا ارتفاع ۴.۵ متر رشد میکند.شکوفه های
درخت نارنگی دوجنسه بوده و به صورت منفرد یا گروههای کوچک در محور برگ یا شاخه
های جوان تشکیل می شوند. ابتدا در درون جوانه قرار میگیرد و باز شدن گل از هم
فاصله زیادی می گیرند. در فصل زمستان که هوا سرد است این درختان فقط یک بار در
سال در اوایل بهار گل میدهند اما در فصل تابستان یا نواحی گرمسیری ممکن است
درختان در طول سال چندین بار گل بدهند. میوه های آن هم، به شکل گرد و به رن سبز
یا نارنجی هستند.مزه میوه نارنگی ترش و شیرین است . توصیه شده است که درخت
تانگور را در زمین های بلند یا مرتفع جزیره در جاهائی با ارتفاع ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ متر بالاتر از
سطح دریا بکارند. زمان میوه دهی درخت نارنگی، ماه های فروردین تا شهریور می باشد
و همه میوه های آن در روی درخت خوب می مانند و با هم برداشت یا درو می شوند و
به صورت خام هم خورده می شوند و قطر میوه ها حدود ۹۰ میلی متر است.
این میوه از دیابت سکته سرطان جلوگیری میکند. برای بهبود خلق و خو، مرطوب کردن
موها، تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و از سفید شدن موها جلوگیری می کند.
نارنگی برای مادرانی که در ماه های اول بارداری حالت تهوع و بی اشتهایی دارند بسیار
مناسب مفید است زیرا باعث می شود که این حالت ها از بین برود. اسید فولیک موجود
در نارنگی به تشکیل استخوان ها، تکامل سیستم عصبی و رشد مناسب کودک کمک
میکند و خطر سقط جنین را کاهش می دهد.
اگر در خوردن این میوه زیادهروی کنید باعث میشود که مینای دندان ها نازک و ضعیف
شود، دچار سوزش معده ، ادرار مکرر و کم آبی و تهوع، استفراغ و درد لگن میشود.
مصرف بیش از حد باعث افزایش حساسیت پوست به نور خورشید می شود و ریسک
سنگ کلیه و سنگ صفرا را افزایش میدهد.
عبارتند از :کلمانتین (یافا)، پونکن یا پونسی،پیچ،پاکستانی
یاکینو،محلی،اورلاندو،مینولا،تانجلو،کارا،دنسی،تمپل،کلئوپاترا،
خاکهای سنگین با زهکشی خوب برای رشد این درخت مناسب است. این درخت
روزانه ۶ ساعت به نور مستقیم آفتاب احتیاج دارد. در هفته دو بار به این درخت آب
دهید. همچنین می توانید از کودهای تقویتی در فصل های رشد این درخت استفاده کنید.