خرمالو با نام علمی .Diospyros kaki L از خانواده Ebenaceae میوه های گیاه پرسیم
مون یا خرمالو گرد و نارنجی، پس از خیلی رسیده شدن و خورده میشوند لذا آن قدر
باید صبر کنید تا همه برگ های درخت بریزد سپس میوه را بچینید یا برداشت کنید.
درخت خرمالوی یا گیاه پرسیم مون، بومی خاور یا شرق دور یعنی جایی است که
در از ۱۰۰۰ یا بیشتر رقم یا کولتیوار از آن گیاه وجود دارد اسم آن برگرفته از کلمه
انگلیسی khaki است که خود از کلمه هندی Hindi Kaki گرفته شده و به معنی
به رنگ خاک dust- coloured (به علت وجود شکوفه گل سفید رنگ روی پوستش)
می باشد. گیاه پرسیم مون یا خرمالوی کاکی چینی می تواند تا رسیدن به ارتفاعی
بالغ بر ۱۲ متر رشد و نمو نماید پوست این گیاه قهوه ای و چاک چاک یا شکاف دار
است. پرسیم مون گیاهی خران دار یا برگ ریز بوده و برگهای به رنگ سبز تیره آن
در سطح بالائی جلادار و براق و در سطح زیر نرم و کرک دار می باشد. و قبل از
سقوط یا ریزش، به رنگ قرمز یا قهوه ای در می آیند گلهای گیاه پرسیم مون،
هرمافرودیت (دو جنس نر و ماده در یک گل) و یا تک جنس هستند.
میوه های گیاه خرمالوی کاکی چینی، بصورت حبه یا سته های بزرگ و گرد و با یک
شکوفه سفید بوده و پس از رسیده شدن به رنگ نارنجی میگرایند. گوشت درون میوه
آن به همان رنگ (نارنجی) بوده و پر آب و کمی نخ نخ یا ریش ریشی میباشد و چون
تانن Tannin آن زیاد است در هنگامی که هنوز سبز هست ترش یا تند و زننده و قابض و
مانع ترشح یا گس می باشد اما پس از رسیده شدن، تانن های میوه و اگردان یا بشکل
دیگری تبدیل می شوند و میوه شیرین و مطبوع و دلچسب میگردد. [در میوه های گیاه
خرمالو: انرژی ۶۲کیلو کالری ویتامین C در حدود ۷میلی گرم (در هر ۱۰۰ گرم از گوشت
میوه ) وجود دارد و قطره میوه خرمالوی کاکی چینی به حدود ۸۰ میلیمتر می رسد.]
بذر های گیاه خرمالو یا پرسیم مون، برای تکثر یا تولید پایه، نگهداری و کاشته میشود و
با انواع روش ها با تکنیک های پیوند (مثل پیوند شکمی پیوند اسکنه و پیوند تاجی و غیره )
برای ازدیاد واریته های انتخابی بکار برده می شوند. دانسیته یا تراکم کاشت درخت،
معمولا بین ۴۰۰ تا ۶۵۰ اصله در هکتار می باشد. گاهی به هرس یا شاخه زنی رایج و
همیشگی نیاز می شود و آن بر روی شاخه آن سال جاری صورت می گیرد. که ضمن
تولید کردن میوه و بزرگتر میشوند و باید آنها را هرس کرد تا برای داشتن میوه حتمی در
سال بعد تجدید یا تازه شوند. با وجود این، انجام هرس بیش از اندازه با افراطی و از روی
عصبیت،سبب تحریک رشد سبزینه ای درخت و در نتیجه سبب زیان بخشی یا کاهش
میوه یا محصول میگردد. در ژاپن بسته به نوع واریته، میزان محصول بین ۲۰ تا ۷۰ تن در
هکتار، تغییر میکند.