انار با نام علمی Punica granatum L و از خانواده Punicaceae می باشد.
انار، درختچه ای است که می تواند تا ارتفاع وبلندی ۳ الی ۴ متر رشد نماید. این گیاه
دارای برگهای کوچک برنگ سبز تیره و گلهای نارنجی رنگ وهر ما فرودیت می باشد.
پوست خشن زبر میوه ها، برنگ نارنجی با لکه ها یا فامی از رنگ قرمز است و داخل میوه
بصورت جدا جدا شده با پره پره حاوی تعداد زیادی دانه های سخت است که هر کدام از
آنها بوسیله گوشتی برنگ صورتی تا قرمز تیره، بسته به نوع واریته، احاطه یا پوشیده
شده اند.
منشاء اصلی گیاه انار یا گیاه پومه گرانات، بومی جنوب شرقی اروپا، آسیا و هیمالیا یا
جائی است که از سه هزار سال قبل از میلاد(BC ۳۰۰۰) می روئیده است.
انار، بعضی مواقع در داغ ترین وخشک ترین قسمتهای جزیره پرورش داده میشود. این گیاه،
در امتداد جاده در جاهائی با ارتفاع حدود۱۰۰ تا ۲۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا ، بومی یا
طبیعی شده است اما آنرا بمنزله یک گیاه زینتی در اغلب باغ های شخصی نیز می کارند.
درخت انار یا گیاه پومه گرانات، خصوصا یک گیاه پر طاقت ورنج پذیر است.خیلی پر توقع
نمی باشد و می تواند در تعداد زیادی از محیط های زیست بومی خودگیر یا سازگار شود
اما وجود رطوبت زیاد سبب توقف و سد راه تولید میوه می شود این گیاه را می توان در
جاهائی با ارتفاع ۰ تا ۱۰۰۰ بالاتر از سطح دریا ، پرورش داد.
گیاه پومه گرانات یا درخت انار، به آسانی از طریق کاشت قلمه ها میروید یا تکثیر میشود
از این گیاه، واریته های زیای وجود دارد که کیفیت آنها متفاوت است. دانسیته یا تراکم
کاشت آن بین حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ اصله درخت در هکتار متغیر می باشد. درختان انار را به
صورت یک ساقه مستقیم عمودی یا یک درختچه پرورش می دهند که سبب تسهیل هرس
کردن آن میشود. (فقط یک اصلاح یا هرس سبک وجزئی مورد نیاز می باشد.) دادن کودها،
نیز برای داشتن یک محصول خوب، ضروری ولازم هستند. میوه های انار دراثر کم آبی یا
آبیاری نا کافی اغلب می ترکد اما اگر بخوبی آبیاری شوند هر درخت می تواند تا ۱۰۰
کیلو گرم میوه تولید نماید.