ذرت علوفه ای
ذرت علوفه ای چگونه کشت می شود ؟ ذرت از دسته ی غلات و
خانواده بزرگ گندمیان است, این گیاه مخصوص نواحی گرم و
معتدل بوده و نسبت به سرما حساس است ولی
با پیشرفت علم و تکنولوژی در کشاورزی این محصول در
نواحی سرد هم کشت می گردد.
ذرت بعد از گندم وبرنج سومین محصول زراعی دنیا از
نظر سطح زیر کشت و دومین محصول بعد از گندم
از نظر میزان تولید می باشد,
گیاه ذرت دارای مواد قندی و نشاسته ای زیادی می باشد و
عملکرد این محصول در هر هکتار بین ۶۰-۱۲۰ تن
بسته به مدیریت و منطقه آب و هوایی است.
در ابتدا باید بهترین بذر را انتخاب نمود که از نظر کیفیت دانه و
مواجه شدن با افات و بیماری ها و همچنین تنش ها
مقاومت بالایی داشته باشد و همچنین از نظر دوره
رشد و زمان رسیدن کاملا مد نظر کشاورز باشد.
نکته: بعد از انتخاب بذر حتما بذر با قارچکش مختلف ضد عفونی شود.
از برگه کاشت فلفل دلمه دیدن نمایید.
بذر های دارای دوره رشد مختلف :
۱- ارقام زود رس: ارقامی که بیشتر در مناطق سرد
کشت می شوند و دوره رشد آن نسبتا کوتاه است.
زمان کاشت تا برداشت این ارقام بین ۱۰۰-۱۱۰ روز به طول می انجامد.
۲- ارقام میان رس: ارقامی که رشد معمولی خود را داشته و
اکثر مناطق ایران کشت می شود. زمان کاشت تا برداشت
این ارقام ۱۰۰-۱۲۵ روز به طول می انجامد.
۳- ارقام دیر رس: این ارقام مناسب مناطق بسیار گرم است
زمان کاشت تا برداشت این ارقام ۱۳۵-۱۴۰ روز به طول می انجامد.
همچنین برای کاشت بذر جوی و پشته مناسب ایجاد نمود
توسط ابزار آلات مرتبط و همچنین استفاده نمودن از ردیف کار پنوماتیک.
انواع کاشت: کاشت در بقایا, کشت نشایی, کاشت در کف جوی,
کاشت دو یا چند ردیف روی پشته, کاشت روی زمین مسطح, کشت مخلوط
فاصله بوته های کشت ذرت علوفه ای:
فاصله بوته ها در ذرت بسته به اینکه در بهار یا پاییز
کشت می گردد باهم تفاوت دارد, در بهار تراکم بوته ها
زیاد است به جهت اینکه آب سطح خاک زود تبخیر نشود و
مورد دیگر آفتاب سوختگی است,
در پاییز به جهت به دست آوردن نور کافی آفتاب تراکم کاشت آن کم می شود.