بادمجان یا بادنجان با نام علمی(solanum melongenena) گیاهی پهن برگ
از خانواده سیب زمینیان و دارای دوره رشد یک ساله است. خواستگاه بادمجان هند است و
توسط مسلمان به اروپا برده شد.
بادمجان انواع مختلفی دارد که سه نوع آن متداولترین کشت را در ایران دارا هستند.
از جمله بادمجان قلمی، بادمجان معمولی آمریکایی، بادمجان درشت آمریکایی.
قصد داریم در این مقاله به کشت هیدروپونیک بادمجان بپردازیم.
انواع مختلف سیستم های هیدروپونیک برای کشت بادمجان مناسب است از جمله
سیستم قطرهای، سیستم NFT و سیستم هوای پویا.
سیستمNFT مناسب ترین روش برای کشت گیاهانی است که ریشه نسبتا عمیقی دارند.
در این روش ریشه های آویزان در یک سطح شیبدار در مقابل گذر موادغذایی قرار میگیرد.
این سیستم کمی گران است اما در جزئیات دقیق است به همین دلیل
برخی تولید کنندگان تجاری آن را ترجیح می دهند.
بادمجان در بستر های نظیر گرایور کمپوست، کوکوپیت، پامیس و… کشت می شود. رایج ترین
بستر کشت قالب های پشم سنگ است که در نگهداری ph بهترین عملکرد را خواهند داشت.
یکی از مهمترین مولفه ها در کشت هیدروپونیک میزان ph بستر کشت می باشد
که تاثیر مستقیمی در سلامت و رشد محصول دارد. بهترین میزان ph برای کشت بادمجان
بین ۵.۸ تا ۶.۵ است. برای تشخیص صحیح ترجیحا از کیت های تشخیص ph که
از دقت بالایی برخوردارند استفاده کنید.
بادمجان گیاهی حساس به سرما است به همین دلیل بهترین محیطی که
می توان برای کشت استفاده کرد شرایطی است که دمای متوسط رو به بالا داشته باشد.
دمای محیط پرورش بادمجان هنگام جوانه زنی باید در محدوده ۲۳ الی ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.
پس از رشد جوانه ها و تا زمان انتقال نشا دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتگراد
شرایط مطلوبی را فراهم می آورد و تا زمان جمع آوری بوته ها میانگین دمای
۱۸ تا۳۰ درجه سانتیگراد با توجه به موقعیت روز و شب ایدآل ترین شرایط دمایی است.
یکی از مهمترین آفات بادمجان کنه تارتن دو نقطه ای است که با ایجاد تارهای نازک
رشد گیاه را کاهش می دهد و باعث تغییر رنگ و خشک شدن برگها میشود.
افزایش دما منجر به افزایش جمعیت و افزایش رطوبت باعث کاهش جمعیت آنها می شود.
از دیگر آفات عمده بادمجان میتوان به شته و تریپس اشاره کرد.
از مقاله کشت هیدروپونیک کاهو دیدن فرمایید.