کیوی بومی چین است نام او برگرفته از نام پرنده ای نیوزلندی و حشره خوار است.
کیوی از خانواده ACTINIDIACEAE – کیویان است.این گیاه بالا رونده می باشد.داخل
میوه این گیاه سبز و بیرونش قهوه ای با پرزهای زیاد است. شرایط حداقل برای رشد آن،
در زمین های بلند یا مرتفع کوهپایه ها وجود دارد.این گیاه پیچ یا پیچکی و بارآور fruit –
bearing Vine گیاهی دو پایه است و آنها را باید در فاصله ۵ تا ۶ متر از هم کاشت و
یک بوته نر کیوی، برای بارور کردن ۵ تا ۶ گیاه کیوی ماده در نظر گرفته می شود.این
گیاه، بعد از سه سال، به بار می نشیند و میوه درختان هشت ساله آن به مقدار ۲۰
تن در هکتار می رسد. کیوی واریته های متعددی دارد اما واریته Hayward (با میوه های
درشت) مدت زمان زیادی است که کاشته می شود. این گیاه پیچنده ، از بادهای
قوی و شدید به شدت صدمه می بیند.
کیوی گیاهی است که به آبیاری زیادی احتیاج دارد.در فصل تابستان باید به اندازه کافی
درخت آبیاری بشود تا خشکی نکشد.آبیاری بیش از اندازه باعث میشود که به گیاه آسیب
برسد پس در آبیاری اینن گیاه دقت کنید.
این گیاه مناسب مناطق معتدل می باشد. برای باز شدن جوانه هایش به یک دوره
سرما احتیاج دارد.در فصل تابستان دمای این گیاه نباید از ۴۰ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.
این گیاه خاک های شنی عمیق را دوست دارد.خاک اسیدی و لومی مناسب ترین خاک
برای این گیاه است.خاک آن باید زهکشی خوبی داشته باشد.Ph خاک کیوی باید بین
۵.۵ تا ۰.۶ باشد.
این گیاه برای رشد به داربست احتیاج دارد چون نمیتواند وزن میوه را تحمل کند.شما
میتوانید کیوی را از طریق نهال یا کاشت بدر تکثیر کنید.در نظر داشته باشید که باید گیاه
ماده و نر با هم باشند.
شپشک توت
تریپس
تاج و پوسیدگی ریشه Phytophthora
خونریزی آفت درخت (Bleeding canker)
پوسیدگی ریشه آرمیلاریا
سوختگی باکتریایی
بیماری گال تاج
پوسیدگی میوه با قارچ Botrytis