فلفل گیاه بومی مکزیک و آمریکا می باشد. جنس capsicum انواع فلفل و شامل میشود.
نوع شیرین یا زنگوله شکل (دلمه ای) آن بیشترین میزان مصرف در اروپا را
به خود اختصاص داده است.
در دهههای اخیر با پیشرفت فناوری و ترویج روشهای کشاورزی نوین،
کشت هیدروپونیک جز روش هایی است که بازدهی و کیفیت بالایی را به ارمغان می آورد.
فلفل دلمه ای در سیستم کشت هیدروپونیک در کیسه ها یا
سطل های حاوی پرلیت نظیر (bato) یا قالب پشم سنگ کشت می شود.
در صورت استفاده از کوکوپیت و پرلیت جهت بسترسازی، ۵۰٪ کوکوپیت و
۵۰٪ پرلیت استفاده شود.
یکی از مهمترین عوامل کشت هیدروپونیک فلفل میزان phاست.
با افزایش یا کاهش سطح آن، فلفل از رشد مناسب خود باز می ماند.
به طور معمول ph مناسب کشت فلفل،۶ تا ۶.۵ است
که مناسب ترین شرایط رشد را فراهم می کند.
تراکم کاشت نباید بیش از ۳۰۰۰۰ بوته در هر هکتار باشد.
کاشت در تراکم بالا توصیه نمی شود زیرا عملکرد کاهش خواهد یافت.
تراکم مناسب کاشت هیدروپونیک فلفل ۲۵۰۰۰ بوته در هر هکتار است
این امر هوادهی صحیح را فراهم می کند و تهویه مناسب گیاه را به ارمغان می آورد.
حجم زه آب در مراحل مختلف رشد، در کشت هیدروپونیک متغیر است.
جهت پرورش فلفل در زمستان بهتر است زه آب کمتر از ۱۰ تا ۲۰ درصد و
در تابستان ۲۰ تا ۳۰ درصد مناسب است.
دمای مطلوب برای جوانه زنی بذر فلفل بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتیگراد در طول روز،
و بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد در شب است. دمای بیشتر از حد اعتدال،
منجر به ریزش گل و جوانه می شود.
فلفل دلمهای برای رشد پایدار حداقل ۱۴ تا ۱۸ ساعت نور روزانه نیاز دارند.
با توجه به این نکته که این گیاه در طول روز خنثی است و نور طبیعی دریافتی خورشید
در شکوفایی تاثیر چندانی ندارد، بسیاری از تولید کنندگان تجاری
استفاده از لامپهای LED و HID را مناسب می دانند. هر متر مربع بستر کشت،
در شرایط کم نور ۱۲تا ۱۵ میوه و در شرایط نور زیاد تا ۲۴ میوه می دهد.
از مقاله کشت هیدروپونیک دیدن فرمایید.