توت فرنگی گیاهی است کوچک وچندساله. قابلیت پرورش به صورت یکساله یا طولانی مدت را
دارا میباشد. توت فرنگی به طور گسترده در شرایط آب و هوایی مختلف کشت میشود.
میزان کمی از توت فرنگی به صورت هیدروپونیک پرورش می یابد و
بخش انبوهی از آن به روش سنتی در بستر خاک کشت میشود. کشت توت فرنگی
نسبتاً ساده می باشد و این گیاه قابل تطابق با بیشتر سیستم های کشت هیدروپونیک را دارد.
چندین سیستم کشت هیدروپونیک برای توت فرنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
NFT یکی از آنهاست. در این شیوه عرض کانال یا آبراه باید حداقل ۱۵۰ میلی متر باشد.
میزان شیب آبراه باید به گونهای باشد که میزان کافی از محلول غذایی به گیاه برسد و
در موقع رسیدن محلول به انتهای کانال تغییرات زیادی نداشته باشد.
از روش های دیگر تولید هیدروپونیک توت فرنگی می توان لوله های عمودی،
روش جذر و مدی در لولههای حاوی گراویه، تکه های پشم سنگ در لوله و
کیسه های آویزان عمودی نامبرد.
همچنین توت فرنگی را می توان در سیستم رشد عمودی هیدروپونیک تحت عنوان vert_Gro
کشت کرد که مورد توجه گسترده کشاورزان استرالیایی قرار گرفته است.
دمای بهینه رشد برای حداکثر رشد بین ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتیگراد می باشد
در حالی که دمای بالای ۳۰ درجه در بسط ریشه و هوای محیط، باعث کاهش شدید رشد گیاه و
تولید میوه می شود.
افزایش دمای ریشه بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد هشداری در پیش دارد.
این اتفاق در برخی از سیستم های کشت هیدروپونیک و نیز کشت نزدیک به هم بوته ها،
اتفاق می افتد که باعث کاهش تولید می شود.
توت فرنگی به طول روز از نظر بلند و کوتاه حساس است. البته واریته های بی تفاوت به طول روز نیز
وجود دارند که به عنوان همیشه بارده یا چهار فصل معروف اند.
غالب گل های توت فرنگی خود شگن میباشند. اگرچه حشرات در انتقال گرده کمک مینمایند.
گرده افشانی ناکافی و نامناسب باعث تولید میوه های بدشکل و کوچکتر از اندازه معمول می شود.
انجام گرده افشانی مصنوعی با زنبور بامبل، باعث می شود گلها ظرف مدت ۲۱ روز
به میوه های سفید و ظرف ۳۰ تا ۴۰ روز به میوه های قرمز تبدیل می شوند.
کنترل ph یکی از حیاتی ترین مولفه ها در سیستم های کشت هیدروپونیک است.
در حال حاضر امکان کنترل مداوم محلول غذایی با استفاده از ابزارهای اندازه گیری مثل
دستگاه اندازه گیری یون های خاص ph و دستگاه اندازه گیری هدایت الکترونیکی وجود دارد.
در سیستمهای بسته هیدروپونیک نیاز است تا مراتب میزان pc اندازهگیری شود و
با استفاده از آن به جایگزینی عناصر اقدام گردد.
آنالیز محلول غذایی باعث شامل اندازه گیری ph و تعیین مقدار عناصر اصلی نیتروژن، فسفر،
پتاسیم کلسیم و منیزیوم باشند. گرچه آنالیز آزمایشگاهی توصیه میشود ولی
آنالیز در محل با استفاده از کیت ها و تجهیزات اندازه گیری ساده، امکان پذیر است.
بیماری های رایج توت فرنگی در محیط مرطوب شامل فیتو فترا ( phytophthora fragariae )
پوسیدگی خاکستری یا بوتریتیس (botrytis cinerea) می باشند.
این بیماریها با برقراری شرایط گرم و خشک و یا با استفاده از قارچ کش های رایج قابل کنترل هستند.
از مقاله کشت هیدروپونیک بادمجان دیدن فرمایید.