کاهو گیاهی یکساله و مقاوم به سرما و از خانواده کاسنیان است.
محصولی کاربردی و نسبتا پرفروش میباشد. این گیاه انواع
مختلفی دارد از جمله: کاهو برگی،کاهو رسمی، کاهو فرانسوی،
کاهو گرد، کاهو آیسبرگ، کاهو بستون، کاهو رادیچیو و کاهو رومی
که از این بین کاهو برگی، گرد و رومی از انواع پرمصرف تر هستند.
این گیاه به دمای بالا حساس است و نوک برگ هایش
دچار سوختگی می شود بنابراین بهترین دما جهت کشت
۱۶ تا ۱۸ درجه سانتیگراد می باشد. بهترین زمان کشت این محصول
در مناطق سردسیر فصل بهار و در مناطق گرمسیر اواخر پاییز و
اوایل زمستان میباشد.
برای کشت این گیاه باید خاک زهکشی مناسبی داشته باشد و
بیش از حد قلیایی نشود. برای کنترل ph خاک بهتر است،
از کیت های تشخیص استفاده کنیم. به طور تقریبی ph مناسب
کشت این گیاه بین ۶ تا ۶.۸ می باشد. این گیاه در انواع خاک ها قابل
کشت است اما با کشت در خاک شنی _ لومی محصول با کیفیت تری
به دست میاید.
فاصله مناسب بین ردیف های این محصول ۴۰ سانتی متر است اما در
صورت محدود بودن فضا میتوان فاصله را به ۳۰ سانتیمتر کاهش داد.
یکی از موارد مهم در کشت دریافت نور کافی خورشید میباشد.
چرا که عدم دریافت نور مناسب باعث کمرنگ شدن برگ های گیاه می شود
و مواد مغذی آن کاهش می یابد.
این گیاه ریشه سطحی دارد که یاریگر برگ ها جهت دریافت مواد مغذی است.
بنابراین باید از آبیاری شدید اجتناب کرد از جهتی دیگر این محصول
به رطوبت بالا نیاز دارد. با این شرایط بهترین اقدام، آبیاری
مداوم با حجم کم است.
موثر ترین و اقتصادی ترین شیوه آبیاری، استفاده از تجهیزات آبیاری قطرهای است.
۴تا ۶ هفته قبل از کشت باید ۲ الی ۳ مرتبه خاک کود دهی شود.
کود مناسب باید دارای مقادیری فسفر، ازت و پتاسیم باشد.
که موجبات رشد مناسب گیاه و بالا رفتن کیفیت آن شود.
از کود های ازت ، هیومیک اسید ، اسید امینه و جلبک در دوره
کشت به مقدار توصیه شده استفاده کنید.
همچنان در پایان دوره کشت قبل از برداشت محصول استفاده
از کود پتاسیم توصیه میشود.
از آفات مهم میتوان به شته سبز، مگس سفید، قارچ انگلی سفید،
کرم برنده، مگس مینوز ،تریپس و گوش خیزک اشاره کرد.
مگس سفید، تریپس ها و شته ها علاوه بر آسیب مستقیم به محصول،
باعث انتشار بیماری های ویروسی در مزرعه یا گلخانه میشوند.
توجه به کود دهی و آفت کشی به موقع و استفاده از سموم معتبر بروز
چنین مواردی را به حداقل میرساند.
از برگه سولفات منیزیم دیدن نمایید.