قدمت کشت محصولات کشاورزی به طول زندگی بشر در عرصه زمین برمی گردد اما
امروز گیاهان و محصولات کشاورزی تحت تاثیر تکنولوژی و فناوریقرار گرفته اند و تحولات بزرگی
را پشت سر گذاشتند. در همین راستا برخی محصولات جدید و اصلاح شده به بازار
ارائه شدند که با توجه به ویژگی های خاص و حذف بسیاری از نقاط ضعف ها، فرایند
کشاورزی از حالت ریسک پذیری به حالت امنیت تغییر وضعیت داده است.
تولید بذر هیبرید یکی از گام های موثر در زمینه اصلاح بذر است که مزایای متعددی را
به ارمغان می آورد.
بذر هیبرید توسط انسان از طریق گرده افشانی مصنوعی تولید می شود. تولید بذر هیبریدی
در کشاورزی مدرن رایج است. تمام نسل های هیبریدی که کشت می شوند، گیاهان
مشابهی تولید می کنند در حالی که نسل های بعدی از آن هیبریدها ویژگی های
مطلوب نسل اول را ندارد. بذرهای هیبرید برای بهبود خصوصیات گیاهان از جمله عملکرد
بهتر یکنواختی و سبز شدن بیشتر بهبود رنگ محصول و مقاومت در برابر بیماری ها
انتخاب می شوند.
بذر دورگه هیبریدی به شیوه مستقیم از الحاق دو والد که از نظر ژنتیک با هم فرق دارند
به دست می آید. این نوع از بذر ها در نهایت به حالتی تبدیل می شوند که ویژگی ها و
ستد های هر دو والد را به خود اختصاص داده است. البته باید به این موضوع توجه داشت که
در این فرآیند پدیده ها تحت عنوان نیروی هیبریدی رخ می دهد که به وسیله آن بذر
به دست آمده در مقایسه با والد های خود دارای برتری کامل می باشد.
بذر دورگه هیبرید با توجه به برتری فوق العاده بالا و ویژگی های خاصی که دارد باعث
تولید انواع گیاهان می شود که در برابر انواع آفت ها و ظهور انواع بیماری ها از دوام
فوق العاده بالایی برخوردار بوده و مهم تر از همه میوه های حاصل از این بدزها بزرگتر و
با کیفیت تراند.
بذر های هیبرید با بذر های تراریخته کاملا تفاوت دارند. در بذر تراریخته (GMO) ژنتیک و
ساختار اصلی گیاه در آزمایشگاه دستخوش تغییر می کنند که عوارض متعددی برای انسان و
محیط زیست دارد. اما در فرایند تهیه بذر های هیبریدی خواص ارزشمند هر دو گیاه والد
جمع آوری می شود و همسو با کشاورزی ارگانیک می باشد.
به طور میانگین ۹۸٪ بذرهای F1 وارداتی هستند و فناوری های مربوطه جهت بومی سازی
این محصول در دسترس نیست. در این بین کشورهای متعددی در حوزه بذرهای هیبریدی
فعالیت دارند که در جهت تزریق محصولات خود، به بازارهای هدف تلاش می کنند.
کشور هلند به واسطه فناوری بروز و کشاورزی نوینی که بنیان نهاده است یکی از بهترین ها
در این زمینه می باشد.
شرکت خوش نام Molen zaden با سابقه درخشان در زمینه تهیه انواع بذر و محصولات
کشاورزی یک انتخاب مطمئن برای کشت ارگانیک، پر بازده و به صرفه می باشد.
کاهو گیاهی یکساله و مقاوم به سرما از خانواده کاسنیان است. محصولی کاربردی
و نسبتاً پرفروش که انواع مختلفی دارد.
جوانه زنی بذر کاهو در دمای ۴۲-۲۵ درجه سانتی گراد مطلوب است و با کاهش دما
سرعت جوانه زنی افزایش می یابد.
کاهو در محدوده وسیعی از خاک ها رشد می کند. خاک هایی با قابلیت نگهداری رطوبت و
زهکشی کافی مانند خاک شنی لومی یا خاک های الی برای کشت کاهو مطلوب هستند.
از مقاله کاهو دیدن فرمائید.