کشت زعفران
کشت زعفران انواع زعفران و راه های تولید
زعفران از تیره زنبق سانان است زعفران گیاهی نیمه گرمسیری است.
مقاومت زعفران در برابر سرما زیاد است.
ارتفاع این گیاه ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر است این گیاه چند
ساله است و از طریق پیاز زعفران رشد میکند.
پیاز زعفران شکلی گرد با پوشش قهوه ای رنگ دارد که زیر خاک هستند.
پس از رشد، یک گل بنفش که ۶ گلبرگ دارد به وجود میآید که
از سه کلاله قرمز رنگ محافظت می کند.
این سه کلاله همان ماده ای است که ما استفاده زیادی میکنیم.
مناطقی که آفتاب گیر و بدون درخت و در معرض باد ها سرد نیستند
برای کاشت زعفران مناسب هستند.
حداکثر دمای این گیاه بین ۴۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد است.
پیاز زعفران در تابستان ها فعالیتی ندارد موقع بیداری
گیاه از آبان تا اردیبهشت می باشد.
با شروع فصل گرما برگ های زرد شده و خشک می شود و
پیاز به خواب میرود. زمین هایی که گرم و خشک هستند
جای مناسبی برای کشت زعفران می باشد.
زعفران چاشنی و رنگ دهنده با ارزشی است که بو و
عطر بی نظیری دارد که برای برخی از بیماری ها از آن استفاده می شود.
زعفران دارای ترکیباتی است که این گیاه را ارزشمند کرده است
هر چه درصد این ترکیبات بیشتر باشد زعفران با کیفیت تر است و
تاثیر زیادی روی خواص زعفران دارد.
این ترکیبات شامل: کروسین عامل قدرت رنگ. کروسین عامل قدرت طعم.
سافرانال عامل قدرت عطر و بو هستند.
انواع زعفران:
زعفران دسته، زعفران پوشال، زعفران سرگل، زعفران نگین پوشال، کنج یا زعفران سفید
کاشت
مرحله کاشت در سال اول است که بسیار حساس و مهم است
در سال های بعد فقط مراحل داشت و برداشت انجام میشود.
پیاز مناسب برای کاشت باید کاملاً بدون بیماری و آلودگی باشد.
برای اینکه مطمئن شویم باید قبل کاشت پیاز را ضدعفونی کنیم.
شما میتوانید به وسیله بیل چاله های یک ردیف در بیاورید و
۳ تا ۱۵ پیاز را در هر چاله بکارید.
هنگام کاشت، پیاز ها باید بالا باشند و عمق کاشت
باید ۲۰ تا ۱۵ سانتیمتر باشد که پیاز در زمستان از سرما و یخبندان در امان باشد.
بعد از گذاشتن پیاز ها داخل چاله خاک میریزیم و سطح ناهموار
را صاف و فشرده می کنیم تا پیاز ها به خاک بچسبند.
از برگه ذرت علوفه ای دیدن نمایید.