بیماری های توت فرنگی آشنایی با انواع بیماری ها
سفیدک پودری توت فرنگی
عامل بیماری (sphaerothecamacularis)
این بیماری باعث میشود ریشه بوته ها رشد کمتری داشته باشند و کیفیت و تعداد میوه ها
کم شوند.اندام های بالایی مثل برگ و گل و دم میوه راتحت تأثیر قرار میدهد وقتی گیاه آلوده
شود خسارات زیادی ب میوه و گل وارد میشود.
علت پوسیدگی آن در میوه برداشت و انبار داری است این پوسیدگی آبکی لکه های آب
سوخته نام دارد که روی میوه بوجود می آید و باعث نرم و لهیده شدن میوه میشود. ورود
این بیماری از طریق زخم است.
این بیماری بوته ها و برگ های کوچک را درگیر میکند و باعث پژمردگی ناگهانی میشود. در
مدت زمان کوتاه سبب مرگ بوته ها میشود. زمانی که میوه را از قسمت عرض برش دهید
متوجه طوقه آلوده قهوه ای رنگ روی میوه میشوید.
باکتری برروی برگ ها لکه هایی به رنگ سبز تیره ایجاد میکند و به تدریج این لکه ها به رنگ
قرمز تا قهوه ای در می آیند و در بعضی موارد به فرم نکروزه در می آیند.این بیماری در توت فرنگی
شایع است و در مناطق مرطوب و گلخانه ای یافت میشود.
ظاهر شدن این بیماری در قسمت های مختلف گیاه است لکه های آب سوخته در قسمت
تحتانی برگ قرار دارد. درختان میوه دار لکه های این بیماری به شکل کوچک نیمه شفاف و
آبسوخته است.
تأثیرگذاری آن برروی نشاء های جوان است و حمله آن به قسمت آوند چوبی است و
ترجیح آن روی بافت های پارانشیمی است.
ابتدا سبب آلودگی در برگ و سپس باعث گسترش مزوفیل آپیدرم،آوند آبکش و سیتو پلاسم
در گیاه میشود کاهش این بیماری با بالا رفتن درجه حرارت محیط است.
این بیماری در هوای گرم زیاد میشود خیس کردن برگ در دمای ۲۷تا۳۰درجه سانتی گراد
میزان بیماری را تشدید می کند و در مناطقی که هوا خوب رد بدل نمیشود دیده میشود.
رشد بوته را کاهش می دهد و از کیفیت میوه کم میکند آلودگی در اطراف ناحیه گلگاه و میوه
توت فرنگی دیده میشود.وقتی گیاه آلوده شود میوه روی آن خشک می شود.در دمای ۲۰ تا ۳۰
درجه سانتی گراد این بیماری گسترش پیدا می کند.
بوته ها و برگ ها کوچک شده و آلودگی پژمردگی ناگهانی می اورد و در نتیجه در کوتاه مدت
مرگ ناگهانی شکل میگیرد.
آسیب به ریشه گیاه است و در زمان گلدهی برگ ها جوان به رنگ سبز آبی و برگ های مسن
تربه رنگ زرد و نارنجی یا قرمز خواهند شد.
کاشت توت فرنگی رامحدود میکند باعث آلودگی برگ های مسن تر و خشک شدن و افتادن
آن ها که به رنگ زرد و قهوه ای شده اند.
باعث پوسیدگی طوقه و میوه میشود و از نشانه های بارز این بیماری آسیب دیدن قسمت
های بالایی بوته است.