کودهای افزایش غده زایی در سیب زمینی

غده سیب زمینی چیست؟

گیاه سیب زمینی از دو بخش هوایی و زمینی نشکیل شده است.

اندام های هوایی شامل شاخه و برگ ها  و بعضا گل می باشد.

اندام زیر زمینی نیز شامل ریشه ها، ساقه های زیر زمینی و غدد می گردد.

غده ها در واقع همان اندام هایی هستند که به عنوان محصول به فروش می رسد.

 

غدد سیب زمینی سرشار از آب و نشاسته است و بنابراین وزن بالایی دارد.

به همین دلیل سنگین شدن بیش از اندازه غدد سیب زمینی، محصول را

با مشکل بازار پسندی مواجه می کند و راندمان کشت را کاهش می دهد.

کودهای افزایش غده زایی در سیب زمینی

از بین عناصر مختلف ریز مغذی و درشت مغذی، سیب زمینی برای رشد غدد و

افزایش محصول به عناصر درشت مغذی نیازمند است. از جمله: پتاسیم، فسفر،

نیتروژن کلسیم، منیزیم و ….. این عناصر به رشد گیاه، سیستم ایمنی و

جوانه زنی آن کمک شایانی می کند.

 

فسفر به عنوان یکی از عناصر اثر گذار نقش مهمی در ایجاد و افزایش تعداد

غدد سیب زمینی ایفا می کند.

پتاسیم به افزایش حجم غدد سیب زمینی کمک می کند. اما دقت داشته باشید

به علت جذب آسان این عنصر، استفاده بیش از حد از آن منجر به سبک شدن

بافت محصول می شود.

نیتروژن نیز همچون پتاسیم باعث افزایش سایز غدد سیب زمینی می گردد

با این تفاوت که جذب بالاتری نسبت به پتاسیم دارد.

منیزیم نیز از عناصری است که علاوه بر بهبود رشد غدد سیب زمینی،

نقش موثری در بهبود مزه و کیفیت محصول دارد.

کودهای افزایش غده زایی در سیب زمینی

زمان کود دهی برای رشد غده

از بین تمامی عناصر ذکر شده فسفر از اثر گذاری بالاتری برخوردار است.

بنابراین بهترین کود برای زمان غده زایی سیب زمینی، کودهای فسفر بالا است.

همچنین مرحله رشد غده نیز زمان مصرف کودهای پتاس بالا می باشد.

اگر تشخیص داده شد که سیب زمینی نیتروژن کافی از خاک دریافت نمی کند

می بایست از کودهای سه ۲۰ استفاده نمود.

 

از مقاله vs2022 دیدن فرمایید.