کشت پاپایا (Carica papaya) از خانواده خربزه درختیان Caricaceae است.درخت بومی مناطق
استوایی آمریکای جنوبی است .پاپایا درخت کوچک با برگهای بزرگ می باشد.برگ های
پاپایا دوام ندارند. ارتفاع درخت بین ۴ تا ۱۰ متر می باشد. پاپایا رشد سریع دارد و خیلی زود
میوه میدهد. پاپایا بدون شاخه می باشد. میوه ها به درخت چسبیدهاند. میوه پاپایا بزرگ است
و به رنگ سبز و هنگام رسیدن به رنگ زرد می باشد. گوشت داخل پاپایا نارنجی رنگ است
بین گوشتها دانه های سیاه زیادی وجود دارد که این دانه ها نیز خوراکی هستند اما مزه
تلخ و تندی دارند. میوه پاپایا از لحاظ شکل حدودا شبیه گلابی است. بیشتر مردم پاپایای سبز
را استفاده میکنند که باید قبل از خوردن حتماً پخته شود
پاپایا دارای سه نوع گونه نر، ماده و هرمافرودیت است. وظیفه گیاه نر تولید گرده است. وظیفه
گیاه ماده تولید میوه است که برای تولید میوه به گرده های درخت نر نیاز دارد.گونه هرمافرودیت
خود به تنهایی می تواند تولید میوه کند چون این گونه گل های نر و ماده دارد. پاپایاها برای رشد
به آب و هوای گرم و نور زیاد و آب زیاد احتیاج دارد.خاکی که درخت را در آن میکارید باید زهکشی
خوبی داشته باشد.مناسب ترین خاک برای کشت خاک های لومی شنی هستند.برای نتیجه
گیری بهتر توصیه میکنیم بذر پاپایا را بکارید.دمای بین ۲۴ تا ۳۰ درجه سانتی گراد برای جوانه
زنی بذرمناسب است.مدت جوانه زدن بذر ها ۲ تا ۳ هفته است.
گیاه به نور زیاد احتیاج دارد.امکان اینکه در گرما برگ های پاپایا پژمرده شوند هست و این
باعث نگرانی نیست چون یک امر طبیعی می باشد.
پاپایا به دلیل داشتن برگ های بزرگ در هوای گرم آب زیادی مصرف میکند چون آب ها از
برگ ها تبخیر میشوند.باید دقت کنید که در فصل سرما بیش از اندازه آبیاری نکنید زیرا باعث
پوسیدگی ریشه درخت میشود.هر چه گیاه تان سالم تر باشد احتمال پوسیدگی ریشه کمتر
است.