سفیدک پودری در فلفل یکی از بیماری های رایج گیاهان است و دامنه میزبانی گسترده ای دارد,که می تواند به گیاهانی مانند
گوجه فرنگی,فلفل دلمه ای,خیار گلخانه ای, بادمجان و… آسیب برساند.
-پاتوژن های این قارچ با پاتوژن کپک های پودری در سایر جنس ها تفاوت دارد ,
به این دلیل که در داخل برگ رخ می دهد تا در سطح برگ.
-اسپور های جنسی به ندرت اتفاق می اُفتد ولی اسپور های غیر جنسی به مقدار زیاد تولید می گردد
و می تواند با باد(جریان هوا) به سایر گیاهان انتقال یابد.
-آلودگی گیاهان می تواند در دامنه ی وسیع ۱۸ الی ۳۳ درجه ی سانتی گراد تحت رطوبت بالا یا پایین رخ دهد,
در شرایط مساعد عفونت های ثانویه هر ۷ الی ۱۰ روز اتفاق می افتد و بیماری به سرعت گسترش می یابد.
-گاهی این بیماری توسط حشراتی مانند:شته,تریپس,مگس سفید منتقل می شود.
-استفاده بیش از حد کود ازته می تواند باعث ایجاد بیماری شود.
عامل بیماری(leveillula taurica)
علائم این بیماری ابتدا در برگ های قدیمی مشاهده می شود,روی سطح بالایی برگ ها بافت های سبز روشن یا رنگ پریده شکل می گیرد,باگسترش این بیماری این قسمت ها زرد شده و لبه های برگ آلوده به سمت بالا پیچیده می شود و روی سطح زیرین برگ بافت قارچ خاکستری یا سفید رنگ شکل گرفته و برگ ها به شکل بافت مرده در آمده و از ساقه جدا می شود.با از بین رفتن برگ ضعف عمومی درگیاه صورت گرفته و میوه در معرض آفتاب قرار می گیرد و آفتاب سوخته خواهد شد.
کنترل بیماری:
زراعی:
-ایجاد تهویه مناسب در گلخانه برای کنترل دما و رطوبت
-رعایت فاصله کاشت گیاه با سایر گیاهان
-هرس مناسب گیاه
-اجتناب از مصرف بیش از حد کود ازته
-انجام محلول پاشی ها در اول صبح؛به این دلیل که رطوبت روی سطح گیاه توسط آفتاب خشک شود.
شیمیایی:
-استفاده از سم لونا(بایر)
-گارد سیستمیک و فوزتیل ۹۵(پردیس کشاورز(
-قارچ کش دینوکاپ
-دومارک