روش کشت فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای نوع فلفل شیرین است از خانواده سیب زمینی آن که به رنگ های قرمز،

زرد، سبز و نارنجی یافت می شود. از ویژگی‌های آن این است که به تندی دیگر گونه‌های

فلفل نیست به همین دلیل در انگلستان و ایرلند به فلفل شیرین معروف است.

 

خاک

خاک شنی لومی مرغوب ترین خاکی است که می توان محصول مناسبی را از آن کشت کرد.

ph خاک باید بین۵/۵ تا ۵/۷ باشد برای متعادل کردن ph می توانیم از آهک برای بالا بردن آن

و از خاک کمپوست برای کاهش ph استفاده کنید.

روش کشت فلفل دلمه ای

دما

دمای بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد برای رشد و نمو فلفل دلمه ای رنگی مناسب می باشد

و در صورت افزایش دما به بالاتر از ۳۵ درجه گل ها ریزش کرده و لکه های سوخته در

نوک میوه مشاهده می شود. کاهش دما به زیر ۱۵ درجه باعث ریزش غنچه و برگ های

فلفل دلمه شده و پوسیدگی ریشه را در پیش دارد. مناسب ترین دما در طول روز بین

۱۸ الی ۳۰ درجه و در شب ۱۶ الی ۱۷ درجه می باشد.

 

بیماری ها

سفیدک پودری، مگس سفید، پژمردگی فوزاریومی، تریپس، آنتراکنوز، شپشک آرد آلو،

پژمردگی باکتریایی،شته و کپک خاکستری از آفات و بیماری های فلفل دلمه ای

محسوب می شوند.

روش کشت فلفل دلمه ای

کود دهی

کودهای فسفر و پتاسی را هنگام آماده سازی زمین به آن اضافه می کنند و نیز حدود

۳/۱ از کود ازته را نیز قبل از کشت به زمین اضافه می کنیم و بقیه کود ازته را هنگام شروع

رشد زایشی به گیاه می دهند. البته لازم به ذکر است که استفاده دیرهنگام از کودهای

ازته باعث دیر سی محصول و به تاخیر افتادن رشد زایشی می گردد و استفاده متعادل

از این کود باعث زودرسی می شود.

 

خواص فلفل دلمه ای

تحقیقات نشان داده است که کپساسین موجود در فلفل باعث کاهش بروز زخم معده می شود.

کپساسین موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله

دیواره معده می‌شود بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید مصون باقی می ماند.

از فلفل می‌تواند در درمان سرطان و حتی برای پیشگیری از ابتلا استفاده کرد تحقیقات

نشان دادند کپساسین، به عنوان یک ترکیب ضد سم عمل کرده و مانع از فعالیت

ترکیبات سرطان زا در بدن می شود.

 

از مقاله کاشت فلفل دلمه دیدن فرمایید.