خرما با نام علمی .Phoenix dactylifera L از خانواد Arecaceae می باشد.
درختان خرما یا گیاهان دیت پالم، خواهان دما با درجه حرارت بالا و تدارک یا آب فراوان
میباشند. گیاه دیت پالم یا نخل، درختی بلند و دوپایه (قرار گرفتن گلهای نر بر روی یک
باید و گلهای ماده بر روی پایه دیگر از جنس مشابه). با ساقه ای باریک است که تا بلندی
۱۵ الی ۲۰ متر رشد میکند این گیاه، اغلب یک دسته کلفتی از شاخه یا پاجوش های نوری
از قسمت قاعده ساقه بیرون میدهد در حالیکه تاج یا سردرخت شامل چندین برگ به طول
۳ تا ۷ متر می باشد. گل آذین یا شکوفه های گل نر درختان نر نخل ، دارای بالغ بر ۱۲۰۰۰
گل ، در هر خوشه گل مرکب افشان آویزان یا بحالت سرازیر می باشد. در حالیکه گلهای
ماده درختان ماده خرما که برنگ سبز هستند خوشه هائی با تعداد بالغ بر ۲۰۰ خرما ایجاد
مینمایند. رنگ میوه های خرما از زرد زنگاری تا قهوه ای متمایل به سیاه یا تیره ، متغییر
است.
گوشت کلفت وشیرین میوه ها یا ، حاوی یک هسته کشیده واستوانه شکل تولید
کننده روغن یا روغن زا است که دارای خط یا شیاری از درازا یا در طول می باشد.
در خرماهای تر وتازه دیت پالم:انرژی ۱۱۱ کیلو کالری – کربوهیدرات ۲۶ / ۹ گرم – ویتامین
C در حدود ۱۵میلیگرم ویتامینه در حدود ۱۰۶ میلیگرم (در هر ۱۰۰ گرم از گوشت میوه) وجود
دارد. در خرماهای خشک شده dried دیت پالم: انرژی ۲۷۸ کیلوکالری – کربوهیدرات ۶۹
/ ۵ میلیگرم – ویتامین C در حدود امیلیگرم – ویتامین A در حدود ۳۰میلیگرم (درهر ۱۰۰ گرم
از گوشت میوه) وجود دارد وطول هر میوه خرما به حدود ۳۰ میلیمتر میرسد. }
این درخت نسبت به کم آبی بسیار مقاوم است طوری که اگر چند هفته کم آب باشد
با تغییر رنگ در برگ ها این بی آبی را نشان میدهد.
بهترین آب و هوا برای کاشت این درخت آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری است.
مناطقی که روزهای گرم طولانی آفتاب تند با درجه حرارت بالا دارند بهترین منطقه برای
کشت درخت خرما می باشد.